Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/consensusbg/www/root/wp-content/plugins/seo-wordpress/seo-rewritetitle-class.php on line 17
Алтернативи - арбитраж, медиация, преговори КОНСЕНСУС, правна кантора

АЛТЕРНАТИВИ

КОНСЕНСУС е генератор за разрешаване на конфликти, който предлага широк спектър от високо специализирани услуги чрез три сфери на дейност: консултиране, обучение и развитие при изграждането на трайни добри и ползотворни работни контакти между партньори.

Съчетавайки несравним опит, всеобхватни възможности, и най-високите нива на обслужване, кантората помага на частния и публичния сектор във всички отрасли да се справят с някои от най-критичните предизвикателства в областта на преговорите и релациите.

 • АРБИТРАЖ – Арбитражът е проява на недържавно, доброволно, договорно, частно правораздаване, а арбитражното производство е несъдебен исков процес, основан на договор за арбитраж, който се нарича арбитражно споразумение. Правните последици на арбитража обаче са процесуални и са приравнени с тези на съдебното решение. Арбитражното производство у нас се урежда от Закона за международния търговски арбитраж, както и от редица международни и двустранни споразумения, по които РБългария е страна. Арбитражът е най-ярка проява на доброволното начало в гражданския процес.

Предимствата на арбитражното производство са:

  – доброволен характер
  – гъвкава процедура
  – бързина
  – икономичност
  – висок професионализъм
  – конфиденциалност
  – стабилност на арбитражното решение
  – уважаване на арбитражното решение в международен план

 

 • МЕДИАЦИЯ – По своята същност медиацията е способ за доброволно разрешаване на спорове, при който страните се подпомагат от трето, неутрално и безпристрастно лице – медиатор, за постигане на споразумение, което удовлетворява взаимно всички страни в спора.

 

 • ПРЕГОВОРИ – Деловите преговори и разговори са най-честата и предпочитана форма на комуникация в бизнеса. Изисква се предварително организиране: план за провеждане, уточняване на време и място, подготовка. Целта е предлагане на оптимално решение на различни въпроси и приключване с взаимоизгодни и за двете страни споразумение или сделка.November 2019
M T W T F S S
« Apr    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  
Archives

Welcome , today is Thursday, 21 November, 2019