АЛТЕРНАТИВИ

КОНСЕНСУС е генератор за разрешаване на конфликти, който предлага широк спектър от високо специализирани услуги чрез три сфери на дейност: консултиране, обучение и развитие при изграждането на трайни добри и ползотворни работни контакти между партньори.

Съчетавайки несравним опит, всеобхватни възможности, и най-високите нива на обслужване, кантората помага на частния и публичния сектор във всички отрасли да се справят с някои от най-критичните предизвикателства в областта на преговорите и релациите.

 • АРБИТРАЖ – Арбитражът е проява на недържавно, доброволно, договорно, частно правораздаване, а арбитражното производство е несъдебен исков процес, основан на договор за арбитраж, който се нарича арбитражно споразумение. Правните последици на арбитража обаче са процесуални и са приравнени с тези на съдебното решение. Арбитражното производство у нас се урежда от Закона за международния търговски арбитраж, както и от редица международни и двустранни споразумения, по които РБългария е страна. Арбитражът е най-ярка проява на доброволното начало в гражданския процес.

Предимствата на арбитражното производство са:

  – доброволен характер
  – гъвкава процедура
  – бързина
  – икономичност
  – висок професионализъм
  – конфиденциалност
  – стабилност на арбитражното решение
  – уважаване на арбитражното решение в международен план

 

 • МЕДИАЦИЯ – По своята същност медиацията е способ за доброволно разрешаване на спорове, при който страните се подпомагат от трето, неутрално и безпристрастно лице – медиатор, за постигане на споразумение, което удовлетворява взаимно всички страни в спора.

 

 • ПРЕГОВОРИ – Деловите преговори и разговори са най-честата и предпочитана форма на комуникация в бизнеса. Изисква се предварително организиране: план за провеждане, уточняване на време и място, подготовка. Целта е предлагане на оптимално решение на различни въпроси и приключване с взаимоизгодни и за двете страни споразумение или сделка.December 2018
M T W T F S S
« Apr    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  
Archives

Welcome , today is Tuesday, 18 December, 2018